15 marca 2012

Sałatka z jajkami i pieczarkami

Jak wiosna  to zieleń, jak zieleń to szczypiorek, jak Wielkanoc to jajka, a jak kolacja to sałatka. A że wiosna i Wielkanoc już za pasem to tym razem proponuję wiosenną sałatkę jajeczną J a jeśli lubicie jeszcze do tego pieczarki to ta sałatka będzie dla was w sam raz.


Sałatka z jajkami i pieczarkami
  • 8 jajek
  • 70 dag pieczarek
  • majonez
  • sól, pieprz
  • szczypiorek – pęczek lub więcej J

Pieczarki oczyszczamy, obieramy i w całości gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut. Po ostudzeniu kroimy w niezbyt drobną kostkę. Ugotowane i ostudzone jajka kroimy w podobnej wielkości jak pieczarki kostkę. Całość łączymy z majonezem (ilość według uznania). Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojony szczypiorek i delikatnie mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz